Ontspanningsmassage Nijmegen, gebaseerd op drukpuntenmassage
vanuit het TCM (Traditional Chinese Medicine) principe. Bel: 0654 291 690.

Ontspanningsmassage Nijmegen:

Natuurlijk is een ontspanningsmassage gewoon heel erg lekker. Maar naast dat het heel erg lekker is, heeft het ook grote voordelen voor het lichaam, het is een stukje onderhoud met een preventieve alsook een genezende werking.

Wist je dat een ontspanningsmassage:

  • De balans tussen geest en lichaam verbetert
  • Je weerstand verhoogt
  • Zorgt voor een betere en gezondere huid
  • Voor een hogere bewustwording zorgt van je eigen lichaam
  • Je geest tot rust brengt
  • De aanmaak van endorfine (opioïde peptide met pijnstillende eigenschappen die als neurotransmitter fungeert) en oxytocine (hormoon en neurotransmitter) stimuleert. Dit zijn lichaamseigen stoffen welke het geluksgevoel verhogen, de stress verminderen en pijnklachten kunnen verminderen
  • Ervoor zorgt dat het lichaam zich beter herstelt na inspanning doordat de afvalstoffen uit de spieren gemasseerd worden, de doorbloeding verbeterd wordt en celvernieuwing gestimuleerd wordt.

De behandeling van een lichaamsmassage heeft ook een geestelijke werking, je komt los van de dagelijkse stress en je lichaam ervaart weer hoe het voelt om ontspannen te zijn, er komt ook weer rust in je hoofd. Je ademhaling wordt automatisch dieper en er is gemeten dat het een positief resultaat heeft op een te hoge bloeddruk. Ook zijn er metingen gedaan met betrekking tot de aanmaak van bloedlichaampjes, ook hier zou het een goed effect op hebben (er zijn nog veel meer positieve resultaten gemeten) maar dit kan niet onomstotelijk wetenschappelijk worden vastgestel dus laat ik dat liever in het midden. Er zijn veel soorten massages, eigenlijk zijn alle massages (mits goed uitgevoerd) goed voor je, het gaat er maar net om wat het beste bij je past. Een massage mag niet pijnlijk zijn en je hoort je achteraf beter te voelen. Vaak kan de invloed van een ontspanningsmassage enkele dagen voortduren, sommige verbeteringen zijn pas de volgende dag voelbaar, dit gebeurt het meest bij behandeling van lage rugklachten.

Een ontspannende massage is zeer aan te bevelen bij (over) vermoeidheidsklachten en stress. Ook voor mensen met een zittend beroep is het een grote aanrader. Vaak nemen mensen onbewust een verkeerde zithouding wat kan resulteren in pijnklachten.

Ontspanningsmassage Nijmegen: Voor een massage hoef je niets mee te nemen, alles is aanwezig. Wel is het aan te raden om van tevoren iets gegeten te hebben en gedoucht te hebben. Het beste is om na de massage geen afspraken te hebben waarbij hele heftige inspanningen nodig zijn.

Bij vragen of behoefte aan meer informatie kan je natuurlijk altijd contact opnemen. Voor ontspanningsmassage Nijmegen, Mail: info@prevital.nl of Bel: 0654 291 690

massage therapie