Ontspanningsmassage Nijmegen, gebaseerd op drukpuntenmassage
vanuit het TCM (Traditional Chinese Medicine) principe. Bel: 0654 291 690.

Drukpunten bij een ontspanningsmassage:

Binnen de Chinese geneeskunde wordt er veel gebruik gemaakt van belangrijke punten op de meridianen, ook wel drukpunten genoemd. Meridianen zijn energiebanen in het lichaam. Deze drukpunten zijn beter bekend als acupunctuurpunten maar ook bij een massage kunnen deze punten behandeld worden. Hierbij worden er verschillende druktechnieken gebruikt om deze drukpunten te manipuleren en hiermee de balans in het lichaam te herstellen. Niet alleen wordt er gedrukt, ook worden er verschillende massagetechnieken gebruikt om de energie van het lichaam te manipuleren, dit is niet pijnlijk maar voelt zeer ontspannend aan. Waar er een tekort is (disbalans) wordt dit aangevuld door overtollige energie in het lichaam naar deze plaatsen te bewegen. Zwakke punten worden versterkt en excessieve punten worden in harmonie gebracht.

Mijn behandeling:

Tijdens mijn behandeling besteed ik ruimschoots aandacht aan deze drukpunten, afhankelijk van de behoefte van de cliënt. Tekorten en excessen kan goed zien tijdens de behandeling (verkleuring van huid, knooppunten, koude/warme plaatsen op het lichaam etc.) maar zelfs al voor de behandeling zijn er veel tekenen zichtbaar welke ik meeneem in mijn behandeling. De behandeling van drukpunten wordt doorgaans ervaren als een zeer prettig gevoel van energie wat “doorgedrukt” of “bewogen” wordt. Sommige mensen kunnen echt de energiegang van het ene punt naar het andere voelen. Hoe groter het bewustzijn van je lichaam, hoe sterker je dit zult ervaren. Maar ook zonder groot bewustzijn van je lichaam merk je grote verschillen na een behandeling welke nog dagen aan kunnen houden.

Klachten en massage:

In China is een Tui Na behandeling volledig geïntegreerd in de geneeskunde. Vaak wordt deze gebruikt voor mensen die erg gevoelig zijn omdat het een andere impact heeft dan bijvoorbeeld acupunctuur en beter gereguleerd kan worden. Deze methode is dus uitermate geschikt voor bijvoorbeeld ouderen, kinderen of verzwakte (of zieke) personen. Het is niet de bedoeling dat er een klachtenbehandeling wordt gegeven. In geval van klachten dient u naar uw huisarts of specialist te gaan. Wel gebeurt het regelmatig dat chronische klachten verlichten en pijntjes verdwijnen. Nogmaals, dit is niet de bedoeling van mijn massages. Indien u klachten heeft wil ik dat graag van u weten voordat ik een behandeling begin, zodat ik hier rekening mee kan houden.

drukpuntmassage